vrijdag 18 november 2016

Denk aub na als je producten koopt van de grote merken.


Goede morgen iedereen, Good morning my friends,


Alle grote merken van producten, hebben bloed aan hun handen, allen gebruiken dieren om hun producten te testen, met alle gevolgen van dien.
Wat ik heb gedaan, is alle producten van L'oreal buiten gegooid, want ook zij zijn één van de grootste dierentesters.
Ik heb een mail gestuurd naar L'oreal om te vragen of het echt niet anders kan, er toch andere manieren zijn om producten op te testen.
Ik heb een antwoord gekregen, en zal het hier straks plaatsen.


Is dit nodig ??????  Het moet stoppen, met hun handen te wassen in onschuld, en dan op het laatst van hun reclame, wordt er dan schaamteloos gezegd, we zijn het waard ???????
                                                                
Het zal geen lange blog worden, maar één die alles zegt in een paar zinnen en foto's.

Dit is de mail en antwoordt dat ik stuurde naar L'oreal.informatiecentrum@loreal.com

Bijlagen3 nov.


aan mij


Beste mevrouw Meintje,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

We delen uw bezorgdheid over het welzijn van dieren en we willen u graag correct informeren over ons actieve beleid.

L’Oréal test haar producten en ingrediënten niet meer op dieren, waar ook ter wereld. Ook vraagt L’Oréal niet aan anderen om dit te doen.

Sinds 1997 was het al in Nederland verboden om cosmeticaproducten te testen op dieren, in Europa werd dit in 2004 verboden en de groep L’Oréal is hier al in 1989 mee gestopt, zonder concessies te doen aan de veiligheid. Dit was mogelijk dankzij onderzoek en ontwikkeling van alternatieve testmethoden, met name door het gebruik van gereconstrueerde huidmodellen.
Vanaf 11 maart 2013 is er ook een Europees handelsverbod van kracht geworden. Dit houdt in dat cosmeticaproducten die een ingrediënt bevatten dat op dieren is getest na 11 maart 2013 niet verkocht mogen worden in Europa.

L’Oréal wil Chinese consumenten graag dezelfde keuze aan producten bieden als in onze andere markten. Echter, sommige niet-EU-landen vereisen nog dierproeven voor cosmetica onder hun eigen wetten. In China voeren de regelgevende instanties binnen hun evaluatiecentra dierproeven uit met cosmeticaproducten, voordat ze op de markt mogen worden gebracht.
Bedrijven werken hard samen met de Europese Commissie om deze landen uit te leggen waarom dierproeven, uitgevoerd voor cosmeticaproducten, niet nodig zijn om de veiligheid te garanderen.

L’Oréal werkt nauw samen met verschillende Chinese regelgevende instanties om snel verandering te brengen in het regelgeving kader van cosmeticaproducten die dierproeven vereisen. Tevens wordt er aan gewerkt om de waarde van verschillende alternatieve methoden te laten erkennen die in veel andere landen al gevalideerd zijn. In november 2013 heeft L’Oréal daarom bijgedragen aan de eerste fase voor de validatie van een alternatieve methode van een huidirritatie in China.

We hopen u hiermee voldoende duidelijkheid te hebben gegeven.

Heeft u verder nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren op het telefoonnummer 02/210.06.78 (Consumentenlijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren) of via ons e-mail adres.
Met vriendelijke groet,
L'Oréal

Ingrid


Bijlagen

Meintje DB

3 nov.


aan informatiecent.
Geachte Mevrouw Ingrid,
Hartelijk dank voor je reactie, ja het is mij inderdaad te doen om de dierenproeven, op internet staat overal in grote letters, dat jullie inderdaad dierenproeven doen voor jullie producten.
En wij vinden het moet stoppen, jullie hebben dat niet nodig, om uit te testen of het wel of niet op de mens kan gebruikt worden.
Ik ga heel eerlijk zijn, jullie kunnen ook met vrijwilligers werken, of er zijn in mijn ogen nog andere oplossingen, niet zo proper maar haalbaar.
Cosmetica moet bestaan zeker, maar niet op die manier.
Ook ik gebruik cosmetica, maar niet getest op dieren.
Besef je wel hoe die dieren lijden, dat kan toch een mens zijn bedoeling niet zijn.
Kunnen jullie dat ook bevestigen, dat jullie geen proeven doen op dieren, ik weet, ik kom op voor hen, en neem geen enkel blad voor mijn mond op dat gebied, je hebt misschien ook een hond of kat, mijn vraag is, zou je dat ook met hen doen?????


L'Oréal gaat levende huid 3d-printen om make-up te testen 

L'Oréal gaat menselijke levende huid 3d-printen om make-up en andere cosmetische producten op te kunnen testen. 
De cosmeticagigant gaat daarvoor samenwerken met Organovo, een bedrijf dat zich richt op het 3d-printen van levend weefsel dat zich net zo gedraagt als menselijk weefsel.
L'Oréal doet al dertig jaar onderzoek naar het nabootsen van de menselijke huid. Door dit onderzoek te combineren met de technologie van Organovo moet 3d-geprinte huid ontstaan die zeer dicht in de buurt komt van menselijke huid.

Levende huid

Deze huid, die vervolgens eenvoudig te produceren is, moet gebruikt worden voor het testen van onder meer make-up. Omdat de bedrijven verwachten levende huid te produceren, kan goed gemeten worden hoe de menselijke huid in de praktijk zal reageren op bepaalde producten.
De testhuid is daarmee een goede vervanging van dierproeven. L'Oréal gebruikt sinds 2013 wereldwijd geen dierproeven meer. Wanneer de testhuid klaar is om echt geprint te worden, is niet bekend.
De techniek van Organovo wordt tot nu toe alleen gebruikt in het testen van medicijnen en ander medisch onderzoek. Het is voor het eerst dat Organovo zicht mengt in de cosmetische industrie.

Nu is mijn vraag, wanneer wordt dit in voegen gebracht. Ik hoop zo vlug mogelijk.
.
Dit zijn de resultaten van de dierenproeven.

Dank je wel Mevrouw Ingrid.
Mvg
Meintje
Ze hebben beloofd dat ze bezig zijn met een andere manier om hun producten te testen,via 3D en dan hebben ze geen dieren meer nodig.

Oh wat vriendelijk, die mensen beseffen niet waar ze mee bezig zijn.

Aub denk goed na waar je make up gaat kopen. In de Hema is het dierproef vrij.

                                                            Meintje.
Geen opmerkingen: